Susreti orkestara za Spravišče i nabavka tube – veliki projekti puhača

Sedam mjeseci nakon izbora novog predsjednika na izvanrednoj skupštini, večeras je Gradski puhački orkestar održao redovnu godišnju skupštinu u Maloj dvorani Hrvatskog doma. Tom prilikom je članovima udruge godišnji izvještaj o radu podnio predsjednik Krunoslav Stijepan Šimunec, uz financijski izvještaj za prošlu godinu koji je pripremio tajnik Gordan Pavlinušić. Uz rečene izvještaje, skupština je pozitivnim ocijenila plan rada i financijski plan za tekuću godinu, te nakon plodne rasprave jednoglasno prihvatila potrebne izmjene i dopune statuta udruge.

Među ostalim, istaknuto je da je orkestar u 2006. održao 19 nastupa, od kojih čak 10 koncerata u Križevcima i okolici, Koprivnici, Zagrebu i Selcu. Od financijski zahtjevnijih aktivnosti u 2007. u pripremi su prvi susreti puhačkih orkestara na Križevačkom velikom spravišču, s gostovanjem limene glazbe Zaton iz okolice Dubrovnika, te nabavka F-tube, instrumenta koji bi zamijenio dosadašnji star gotovo pola stoljeća, za što je dio sredstava već osiguran od Ministarstva kulture.

Skupština je također donijela, na prijedlog nadzornog odbora, jednoglasnu odluku o upućivanju dopisa bivšem predsjedniku Domagoju Husincu da izvrši potpunu primopredaju opreme i arhiva udruge. Tako su polugodišnja nastojanja upravnog odbora da ispuni tu obavezu dobila svesrdnu i potrebnu podršku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.