Srednjoškolci i studenti odradili ‘Zelenu čistku’

Srednja gospodarska škola Križevci i Visoko gospodarsko učilište Križevci održali su u utorak 14. svibnja  2013. ekološku akciju “Zelena čistka – Jedan dan za čist okoliš”, očistivši odlagalište divljeg otpada u šumarku uz nerazvrstanu cestu nedaleko školskih praktikuma. Čišćenje odlagališta započeo je samoinicijativno čistiti jedan od vlasnika obiteljske kuće u blizini, dok je pedesetak sudionika akcije, učenika i studenata s petero profesora, očistilo otpad s trećine ukupne površine i uklonilo skupljenu dvije tone granja.

Nakon što je ranije uklonjeno 12 trulih i oštećenih stabla koja su ugrožavala sigurnost prolaznika i električnih vodova, na dan akcije Komunalno poduzeće Križevci je sve skupljeno granje usitnilo i ono će se koristiti kao sekundarna sirovinu za zagrijavanje postrojenja. Na sam dan akcije usitnjeno je oko dvije tone granja.
– Još uvijek postoje stabala koja treba srušiti,  no da ne bi uznemiravali ptice koje su u šupljinama napravile gnijezda, to je odgođeno za jesen, istaknuli su ovi ekološki aktivisti.

Akciji se pridružilo i deset članova  kluba „Maslačak“ koji djeluje unutar Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Za vrijeme kratkotrajnog odmora uz kobasice i sokove, sudionike akcije obišli su ravnatelj škole i dekanica učilišta koji su se suglasili o skorom nastavku akcije i uređenju i prenamijeni cijelog prostora.
– Za sljedeću “Zelenu čistku” prostor će se potpuno preurediti i nikada više nećemo dozvoliti da postane divlje odlagalište, zaključili su složno sudionici akcije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.