Udruga invalida Križevci otvorila čokolateriju

Nesvakidašnjim projektom „Chocolateria Cris“, koji je pokrenula Udruga invalida Križevci (UIK) uz podršku Grada Križevaca, u proizvodnju čokoladnih tabli i pralina Hedona nedavno su krenule osobe s invaliditetom, uz mentorsku podršku prehrambene tehnologinje Sunčice Starinec.
– Čokolada i praline izmamili su osmijeh na lice, ali i ugodan osjećaj na nepcu svima koji su je do sada imali prilike probati, ponosno ističu na službenim stranicama UIK-a, napomenuvši da se nadaju da će Hedona – križevačka čokolaterija postati prepoznatljivi turistički brand Križevaca.

Riječ je o slatkom turističkom proizvodu koji će se prodavati u prigodnom pakiranju, na kojem će biti fotografije Križevaca te kratki tekst o gradu na hrvatskom i engleskom jeziku. Socijalno poduzeće „Hedona“ spremno je svakom potencijalnom kupcu ponuditi mogućnost da na čokoladnoj kutiji-čestitci otisne motiv i tekst po vlastitom izboru.
Križevačka čokolaterija trenutno je smještena u prostorima praktikuma Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci, gdje su za početak zaposlene četiri osobe s invaliditetom. Službeni prodajni prostor trenutno nemaju, ali se nadaju osigurati ga tijekom svibnja.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Traže se Osoba.info i Događaj.info 2013. godine | Križevci.info

    […] i vrlo aktivan Županijski Zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) 7. Otvorena čokolaterija Hedona Udruge invalida Križevci, primjer socijalnog poduzetništva 8. Rušenje kompleksa “Starog Mlinara” i odlazak […]

Komentari su zatvoreni.