Tablet računalo za djecu sa složenim komunikacijskim potrebama križevačkog COOR-a

Realizirana je još jedna u nizu donacija udruge P.O.I.N.T. namijenjena križevačkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, zahvaljujući dijelu donacija prikupljenih 9. božićnom humanitarnom akcijom „Petaka za đaka/FIVE4KIDS“ održanom krajem prošle godine. Nakon multifunkcijskog laserskog uređaja za potrebe projekta “Moja slikovnica” i terapijskog stola za pomoć u učionici djeci u invalidskim kolicima, ova donacija obuhvaća novo tablet računalo Apple iPad2 za potrebe rada s učenicima sa složenim komunikacijskim potrebama. Preciznije, na tabletu dolaze instalirane tri besplatne aplikacije razvijene u sklopu jednogodišnjeg projekta “ICT sustavi za osobe sa složenim komunikacijskim potrebama” koji je vodila prof.dr.sc. Željka Car sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva. S profesoricom Car P.O.I.N.T.-ovci su surađivali još 2007. na promociji 1. izdanja “Vodiča za poslijediplomski studij u inozemstvu” među studentima.

Na projektu, koji je završio krajem ovog siječnja, uz zagrebački FER surađivali su i stručnjaci s Edukacijsko-rehabilitacijskog, Grafičkog te Filozofskog fakulteta, a kao neki od rezultata izrađene su tri iPad aplikacije: Komunikator, Matematički vrtuljak i e-Galerija. Zahvaljujući P.O.I.N.T.-ovoj donaciji križevački je Centar među prvim edukacijsko-rehabilitacijskim ustanovama u Hrvatskoj koja će ove alate za potpomognutu komunikaciju moći koristiti u nastavi.
Kako doznajemo, uspostavljena multidisciplinarna suradnja zagrebačkih fakulteta iz područja elektrotehnike, računarstva, logopedije, edukacije i rehabilitacije, psihologije i grafičke tehnologije na istraživanju i rješavanju složenih problema potpomognute komunikacije zasnovane na informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji za osobe sa složenim komunikacijskim potrebama bit će produbljena na nedavno odobrenom i pokrenutom IPA projektu.

Vezano
1 komentar
  1. […] još sredinom prošle godine počeo koristiti ovakve aplikacije, između ostalog zahvaljujući i donaciji realiziranoj kroz humanitarnu akciju “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” križevačke udruge […]

Komentari su zatvoreni.