Našoj županiji domaćinstvo uglednog simpozija ‘Mogersdorf’

Prošli je ponedjeljak održan sastanak organizacijskog odbora 43. međunarodnog kulturno-povijesnog simpozija Mogersdorf, koje će se ove godine početkom srpnja održati u Koprivničko-križevačkoj županiji. Riječ je o najdugovječnijem i izuzetno uglednom međunarodnom znanstvenom skupu u ovom dijelu Europe koji svake godine okuplja povjesničare iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.
– Velika je čast dobiti domaćinstvo takvog simpozija, a na području naše županije to će biti po drugi puta u konkurenciji više regija, prvi puta to je bilo 2002., istaknuo je dr.sc. Hrvoje Petrić iz Povijesnog društva Koprivnica.

Tema simpozija će biti povijest sporta i tjelesne kulture u panonskom prostoru. Zanimljivo je da će domaćini i gosti iz spomenutih panonskih država okupiti upravo u prvim danima srpnja te na taj način dati doprinos proslavi ulaska Hrvatske u EU. Jedan od četiri dana simpozija gosti će imati priliku upoznati znamenitosti grada Koprivnice i bliže okolice te se uputiti na stručnu ekskurziju u Križevce i Kalnik. Suorganizatori ovog četverodnevnog simpozija su Društvo za hrvatsku povjesnicu, Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Povijesno društvo Koprivnica.

Vezano

Komentari su zatvoreni.