Robert Radamant u 2023. objavio i koautorski album moderne elektronike

Nastavno na vijest o prvom samostalnom dugosvirajućem albumu Roberta Radamanta, koju smo objavili početkom veljače, informiramo da je ovaj križevački DJ, producent, promotor i menadžer elektroničke glazbe sredinom prošle godine u križevačko-zagrebačkom tandemu Radamant & McTO objavio i album “Icaro Sessions”.

Albumu s četrnaest autorskih djela u domeni downtempa, ambienta, trip hopa, duba, jazza i world musica, prethodila je objava tri singla: Dub Foggy Thoughts, Footprints in the Sky i Camel Caravane Dance Moves. Izdavačka kuća “Timewarp Music” iz Grčke, koja se bavi promicanjem moderne elektronike kao glazbenog žanra, album je objavila pod okriljem sub-labela “Kraak Records”.

Glazba na albumu je, prema riječima samih autora, nesvakidašnja fuzija glazbenih izričaja među domaćim autorima, a “Kraak Records” važan je label u domeni chill-jazzy-funky-lounge glazbe. Mastering albuma potpisuje Angelos Timewarp Stoumpos, a dizajn covera Jakal Multimedia. Album je objavljen i na globalnim platformama i streaming servisima Spotify, iTunes, BandCamp, BearPort i TraxSource.

Da se ponekad teško snaći u šumi nazivlja vezanih uz techno i elektroničku glazbu svjedoči i činjenica da ova izdavačka kuća nije povezana s njemačkim techno festivalom “Time Warp”, kao ni s američkom goa trance etiketom “Timewarp Records”. “Kraak Records” u portfelju sadrži izdanja s potpisom imena kao što su Stereo In Afternoon, Funky Destination, Ekos Quartet, Atfunk, Voodoo Child, Alessandro Otiz i dr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.