Podravski ipsilon ubrzat će izgradnju nadvožnjaka

KRIŽEVCI – Priča o nadvožnjaku iznad pružnog prijelaza kod željezničkog kolodvora u Križevcima, duga 30-tak godina, dobila je nastavak na ovotjednoj sjednici Kolegija gradonačelnika Branka Hrga. Naime, još jednom izmijenjeni projekt predstavio je članovima Kolegija projektant tvrtke IGH Stjepan Kralj, a da će ovo biti posljednje dorađivanje projekta te da konačno slijedi gradnja križevački gradonačelnik nada se ponajviše zbog činjenice da se gradi dionica nove ceste od Gradeca.
– Vjerujem da će se sada to konačno graditi, ovaj krak ceste do Križevaca se intenzivno gradi, išla je izmjena i Prostornog plana i lokacije samog nadvožnjaka, koji će sada biti glavni ulaz i izlaz iz grada, ali i glavni ulaz i izlaz na ovu dionicu ceste. I morat će se riješiti pitanje prijelaza preko željezničkih tračnica, kaže Hrg.

 

Gradnja nadvožnjaka dobiva na težini i zbog skore izgradnje drugog kolosijeka pruge prema Zagrebu, te projektiranja takvog zahvata i prema Koprivnici, jer bi prijelaz ceste preko dvotračne pruge bio teško izvediv. Ipak, gradonačelnik Hrg napominje da iako će projekt polovicom godine stići do izdavanja građevinske dozvole, nakon čega bi trebalo uslijediti raspisivanje natječaja za gradnju, u proračunu Hrvatskih cesta nema ni nadvožnjaka ni procijenjenih oko 35 milijuna kuna za njegovu gradnju. Kako ovih dana slijedi rasprava u Saboru o rebalansu proračuna Hrvatskih cesta, Hrg veli da će kao zastupnik amandmanom tražiti da se osigura novac za pripremljeni projekt. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.