Polako nestaje ‘Mlinarov’ silos

KRIŽEVCI – Od kada je polovicom veljače počelo rušenje zgrada, tvornice, skladišta i radionica kompleksa ‘starog Mlinara’, malo tko prođe tim dijelom Križevaca pored samog gradskog središta, a da ne zastane pred slikom koja se nakon više od pola stoljeća stubokom mijenja. Pored ostalih teških strojeva i kamiona, u njezinom središtu je bager gusjeničar s 40-metarskom rukom za rušenje, težak bez alata više od sto tona, koji malo po malo uklanja najviši objekt, stari mlinarski silos. Iako se zbog sporog rušenja počelo nagađati da su se pojavili neočekivani problemi u poslu, šef gradilišta Mario Mlinar iz vinkovačke tvrtke Eurco kaže da se to samo čini neupućenima.

– Možda to tako djeluje ljudima izvana, ali u principu ide svojim tokom, znači kako je i planirano. Znači, po dinamici je planirano nekih mjesec dana, cca, plus – minus koji dan, za onaj gornji dio, od 39. metra do 27-og, kada može dokučiti ovaj drugi bager. Znači, mi sad radimo nekih 15-tak dana taj gornji dio, možda koji dan više – još nekih 10-tak dana i to je na koti 27. Od kote 27 do kote nula ide vrlo brzo.

Što se tiče opasnosti po okolne kuće, Mario Mlinar kaže da su sve potpuno sigurne, a samo jedna manja prizemnica je u neposrednoj blizini silosa i skladišta, no djelatnici Eurco-a i nju su zaštitili kako to propisi nalažu. Šef gradilišta koje je sada rušilište kaže da sav beton i asfalt ide u reciklažu, a tim ostacima kao i građevinskom šutom raspolaže investitor, tvrtka Belje. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.