Uređuje se kuća za projekt radne okupacije mladih s posebnim potrebama

Počeli su radovi na uređenju kuće u Gundulićevoj ulici u Križevcima, koju je Grad Križevci prije gotovo dvije godine dao na korištenje lokalnoj Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Kako saznajemo od predsjednice udruge Tamare Premuš, zahvaljujući suradnji sa Srednjom školom „Ivan Seljanec“ većinu radova će obaviti učenici kroz praktičnu nastavu.
– Posla će biti dosta jer treba izmijeniti vodovodne i električne instalacije, staviti novu izolaciju, podove, obnoviti krovište, staviti novu stolariju, nabraja Premuš koji ih sve poslovi očekuju.

Radovi se izvode u suradnji s Komunalnim poduzećem d.o.o. Križevci i građevinskim obrtom HLE-MAR, dok je nacrt kuće besplatno izradila tvrtka Bugany d.o.o. Križevci. Financijsku potporu za obnovu i prilagodbu prostora do sada su dali građani dobrovoljnim prilozima na gradskom blagdanskom koncertu te drugim prigodama za doniranje a, kako navodi Premuš, podržali su ih i Javna vatrogasna postrojba Grada Križevaca, KUD Prigorje, Plastika Nova d.o.o. te građani uplatama na žiro-račun udruge.

Budući da im je financijska pomoć te podrška u građevinskom materijalu i dalje potrebna, donacije primaju na žiro račun Udruge: 2340009-1100024334 (Privredna banka Zagreb, poziv na broj: 03581187), a sve informacije se mogu dobiti na broj mobitela 098 168 2418.
S obzirom na silan trud uložen od strane volontera udruge i članova lokalne zajednice, ostaje za nadati se da izgradnja buduće ceste iz novog naselja Kosov brijeg, koja prema planovima treba prolaziti upravo lokacijom na kojoj se nalazi kuća, neće započeti barem još neko vrijeme.

Vezano
1 komentar
  1. […] 2013. – konačni poredak 1. Tamara Premuš, za predan dobrotvorni rad i kandidaturu za dobrotvorku godine 2. Kristijan Višak, za herojski podvig zaustavljanja vlaka […]

Komentari su zatvoreni.