Križevačke mažoretkinje državne prvakinje i tim s najvećim napretkom

Križevačke mažoretkinje su u subotu 23. veljače 2013. sudjelovale na 21. državnom turniru u Ivanić Gradu, gdje su postigli najveći uspjeh do sada, osvojivši medalje u najžešćoj konkurenciji u svih pet kategorija u kojima su se natjecale. Najuspješnije su bile juniorke Katarina Matosović i Anamarija Beljak, osvojivši zlato u kategoriji duo štap koje je Križevačkim mažoretkinjama donijelo dugo očekivanu titulu državnih prvakinja, s trenericom Marijom Antolić.

Seniorke su osvojile srebro u kategoriji mini formacija pom-pon, drugo po redu u petogodišnjem natjecateljskom stažu na državnim turnirima, te dvije bronce, i to u kategoriji mini formacija štap te solo štap koju je osvojila Petra Paklan, uz trenericu Tihanu Haban. Petu medalju, broncu za svoj tim osvojile su najmlađe, u kategoriji mini formacija mix, osvojivši tako prvu kadetsku medalju za Križevačke mažoretkinje. Njihove trenerice su Anamarija Katalenac i Ivona Haban.

Zahvaljujući ovim uspjesima, Križevačkim mažoretkinjama je dodijeljena i posebna nagrada za tim s najvećim napretkom u odnosu na prošlogodišnje državno prvenstvo, što je u konkurenciji šesnaest timova veliko priznanje svim članicama, trenericama i članovima udruge za naporan rad i trud koji ulažu na treninzima.
Ovo državno prvenstvo u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske ujedno je bio i kvalifikacijski turnir za europsko prvenstvo za solo formacije (solo, duo, trio, mini formacije), pa su plasmani Križevčankama donijeli kvalifikaciju na europsko prvenstvo koje će se krajem kolovoza održati u gradu Tatabanya u Mađarskoj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.