Učenik Bujas pobijedio učitelja Jusupa

Najveće iznenađenje 15. kola A-1 lige priredili su košarkaši Križevaca, koji su u svojoj dvorani pobijedili vodeći Zagreb rezultatom 84:75. Luka Bujas, 26-godišnji zadarski trener, tako je u šestoj utakmici na prvoligaškoj klupi ubilježio dosad najveću pobjedu, protiv jednog od svojih trenerskih uzora i čovjeka, koji je sa Zadrom osvojio tri trofeja, Danijela Jusupa.

 

Stvari su od početka krenule u pravom smjeru za domaće, iako su drugu utakmicu zaredom bili bez prvog strijelca i najkorisnijeg igrača Amerikanca Remberta, a u posve krivom za goste, koji su bili oslabljeni neigranjem Marka Cara i Ante Krapića, ali ipak u ulozi velikog favorita. Na kraju prve četvrtine bilo je 32-12, a u drugoj dionici su Križevčani serijom trica došli i do najvećih +24. Tu su prednost imali u više navrata, ali su Zagrepčani treću četvrtinu zaključili na -16 pa onda u svega pet minuta došli i do -6. Jako važnu tricu tada je zabio Marin Zrnić, ponajbolji pojedinac Križevaca, koji je susret završio s 18 poena i osam skokova.

Zadranin je bio najefikasniji i na suprotnoj strani. Ivan Novačić postigao je 19 poena, ali i promašio tricu za izjednačenje u samoj završnici. Nije to bila ni večer Juraja Segarića, koji je promašio pet trica i završio sa sedam poena. Bila je to ipak večer Zadrana u križevačkom dresu, u kojemu je Ivan Svoboda postigao 14 poena, od čega pet slobodnih bacanja u posljednjoj minuti za potvrdu pobjede domaćih. Iako utakmica ni jednima ni drugima nije donosila ništa u bodovnom smislu, jer su „mravi” osigurali plasman u Ligu za prvaka, dok „žapci” ove bodove neće prenijeti u Ligu za ostanak, pobjeda je Bujasovoj momčadi došla kao velika injekcija samopouzdanja uoči  nastavka sezone.

Mate Mrva i Denis Vrsaljko ugradili su po 14 poena u pobjedu Jollya na gostovanju kod Zaboka 79:88 (Pešut 4p, 4as; Marić 14p), kojom su Šibenčani napravili veliki korak ka Ligi za prvaka. Isto je napravio i Alkar, domaćom pobjedom protiv Kvarnera 67:62 (Škifić 5). Sedamnaest poena Ivana Mikulića nije bilo dovoljno Dubrovniku da izbjegne visok poraz u derbiju začelja kod Osječkog sokola, 85:57. Đuro Đaković Nevena Plantaka i Marina Šarlije večeras dočekuje Dardu.

Redoslijed: Kvarner i Zagreb 11-4, Jolly i Alkar 10-5, Darda i Đuro Đaković 7-7, Zabok i Križevci 6-9, Osječki sokol 5-10, Dubrovnik 1-14. (ZL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.