Marko Tomas: Kad igraš obranu sve je lakše

CEDEVITA SE DIŽE – Sigurno je da je situacija bolja nego prije, no za potpuni izlazak iz krize moramo nastaviti pobjeđivati – smatra Tomas

Kada se to čovjek od njih najmanje nadao, cedevitaši su izveli svojevrsni podvig i bitno popravili stanje morala u momčadi. Prvi su pobijedili vodeću Igokeu na njenom terenu (64:56). I to bez iti jednog zdravog razigravača. I bez prvog centra Andrića koji i dalje trenira s drugom momčadi i ne pristaje na smanjenje ugovora. Kako im je to pošlo za rukom? Objašnjava najbolji strijelac u toj pobjedi Marko Tomas (16 koševa):

– Nakon one pobjede u Zadru gdje nas je i sreća pomazila, konačno smo se okrenuli obrani jer ona je ključ. Jedini način. U napadu imamo dovoljno kvalitete da s par težih koševa prelomimo dvoboj. Kad su naišli na tvrdo, domaćini su ušli u nervozu pa su i neke otvorene šuteve, koje obično zabijaju,  ovaj puta promašili. Od nas trojice, Wrighta, Baždarića i mene, napad je organizirao onaj koji je bio pod najmanjim pritiskom.

Je li ovo (pred)znak izlaska iz krize?
– Sigurno je da je bolje nego prije, no za potpuni izlazak iz krize moramo nastaviti pobjeđivati. Najprije u završnici Ćosićeva kupa, a potom u nastavku ABA lige. S obzirom da i Radnički i Budućnost pobjeđuju u gostima, nemamo pravo niti na jedan kiks.

Da li je na buđenje momčadi utjecalo i to što su, zbog loših igara, svi dobili po džepu?
– To su situacije o kojima igrači ne vole pričati. Na mene to nije utjecalo niti negativno niti pozitivno.

Petrović je po pristupu igračima, to je očito, posve drugačiji tip trenera od svog prethodnika Bože Maljkovića:
– Božo ne voli izravne odnose s igračima, on ima autoritativni stav. Aco je pak trener koji igračima daje dosta kredita i samopouzdanja, pogotovo onima na koje najviše računa.

Pobjeda u Laktašima Cedevitu potvrđuje kao favorita za osvajanje Ćosićeva kupa čija se završnica igra u srijedu i četvrtak.
– Ova nas pobjeda diže, no znamo mi kakvih smo problema imali s hrvatskim klubovima ove sezone pa očekujem borbu do posljednjih minuta.

Može li se dogoditi da ih Split dobije i treći puta ove sezone, bez obzira što neće igrati njihov najbolji igrač Nikola Vujčić?
– Sve je moguće. Oni zacijelo razmišljaju “dobili smo ih dvaput, zašto ne i treći put”, no ja se nadam da smo dovoljno iskusni i pametni da to ne dozvolimo. Čak i uz malo opuštanja može doći do katastrofe jer mi nismo momčad koja s bilo kim može lako, a pogotovo ne s onima koji su nad dvaput pobijedili. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.