In memoriam: Mirko Pomper, svestrani Križevčanin


Ostavio je neizbrisivi trag u svim porama društvenog života i u gospodarstvu Križevaca. Sudionik je Domovinskog rata i darivatelj krvi više od 100 puta.
U 75. godini umro je Mirko Pomper, svestrani Križevčanin koji je u gradu i križevačkom kraju uopće, ostavio duboki neizbrisivi trag u gospodarstvu, kulturi, lovstvu, humanitarnoj djelatnosti, planinarstvu, sportu. Bio je enolog, ekolog i zaljubljenik u konjički sport.
Kao ekonomski stručnjak vodio je Sekretarijat za privredu u bivšoj općini Križevci, koja je tih sedamdesetih godina pokrivala cijeli potkalnički kraj. Bio je predsjednik Izvršnog vijeća, tadašnje Vlade općine Križevci. S te je dužnosti imenovan direktorom mlinsko-pekarskog poduzeća “Mlinar”, današnjeg pekarskog branda svjetske težine. Sudionik je Domovinskog rata. Potomak je ugledne križevačke obitelji, oca odvjetnika, djeda Stjepana.
Kao nekadašnji gradonačelnik djed Stjepan je uoči 1. Svjetskog rata prodao vlastitu šumu za kupnju mađarskog postrojenja gradske munjare, prve elektrane koja je osvijetlila Križevce. Svoju ljubav prema gradu Mirko je potvrđivao kao darivatelj krvi više od stotinu puta. Pjevao je u mješovitom zboru HPD Kalnik. Promicao je križevačke štatute i glumio u ulozi Julčeka u spelanciji Križevačkog velikog spravišča. Dugogodišnji je aktivni član lovačkog društva Sveti Hubert, član Planinarskog društva Kalnik.
Uza sve djelatnosti bio je uvijek spreman promicati grad Križevce i njegove vrijednosti, te pomagati sugrađanima. Ispraćaj Mirka Pompera je na Gradskom groblju u Križevcima u petak 30. kolovoza u 14:30 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.