Proslava Vincekova u Gornjem Gradu

Križevačko Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo „Lipa“, kojemu je glavna djelatnost promicanje nematerijalne baštine i očuvanje od zaborava starih križevačkih šega, običaja i tradicije, prošlog utorka je izvelo spelanciju “Vincekovog“ u Domu svetog Marka Križevčanina u Gornjem gradu u Križevcima.
– Iz vinograda smo u velikom teglu donijeli jedan živi trs i spelaniciju po križevačkim štatutima organizirali u prostorijama društva, jer mnogi ljudi u našem gradu nemaju svoje vinograde a nekima je ugodnije sudjelovati u toploj sali nego na vjetru i kiši u prirodnom ambijentu, rekla nam je predsjednica društva preštimana pajdašica Branka Gold.

Glavni meštri ceremonijala bili su pajdaš Ivec i upokojeni pajdaš Cajtungpisatel. Ulogu mežnjara obnašal  je pajdaš Joža, a peharnika pajdaš Pupić. Glazbenu kulisu držali su pajdašica Gordana i pajdaš Štef sa harmonikama. Logističku podršku dale su cukrene pajdašice Ančica, Nada, Micika, Kata, Gabra i Mira. Spelanciju je pratilo četrdesetak članova društva „Lipa“ i njihovih gostiju, koji su svi zajedno, ugodno proveli lijepu večer.

Ovom prilikom društvo „Lipa“ poziva gradjane Križevaca i šire, da im se pridruže u sljedećim akcijama i aktivnostima. Redovita druženja imaju u Domu svetog Marka Križevčanina u Gornjem gradu, Sviličićev put 1 (trg Svetog Marka – ulica Franje Markovića) svakog utorka u 19 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.