Danom mimoza prikupljeno 10.700 kn

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA – U Ligi protiv raka Koprivničko-križevačke županije vrlo su zadovoljni Danom mimoza šestu godinu za redom održanim i u našem kraju. Za provođenje daljnje edukacije o prevenciji raka vrata maternice prikupljeno je 10.700 kuna. U Koprivnici je prikupljeno 6.525, u Đurđevcu 2.013, u Križevcima 1.700 dok je mala liga u Virju prikupila 560 kuna.
– Iz tih sredstava financirat će se predavanja u osnovnim školama na području naše županije učenicima sedmih i osmih razreda koje će održati naše doktorice iz Zavoda za javno zdravstvo, znači doktorice i specijalistice školske medicine, a roditeljima će predavanja na tu temu održati ginekolozi iz naše bolnice, rekao je doktor Željko Odobašić u ime Lige.

Liječnici naime preporučuju cijepljenje djevojčica protiv humanog papiloma virusa te redovne papa preglede kako bi se ova bolest na vrijeme otkrila i spriječila. Iako je riječ o bolesti koja je izlječiva ako se na vrijeme otkrije, u Hrvatskoj još uvijek od raka vrata maternice svaki dan oboli jedna žena, a svakog trećeg dana jedna žena od posljedica te bolesti umre. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.