Dogovoreni radovi vrijedni preko 11 milijuna kuna

KRIŽEVCI, SVETI IVAN ŽABNO – Na području Grada Križevaca i susjedne Općine Sveti Ivan Žabno izvjesno je da će se ove godine izvesti više od 11 milijuna kuna vrijedni radovi na vodovodu i odvodnji. To je potvrđeno, doznajemo od gradonačelnika Branka Hrga, na sastanku s direktorom Hrvatskih voda Ivicom Plišićem.
– Raspisali smo čitav niz natječaja za vodovod i odvodnju, za ono za što je bila završena projektna dokumentacija, a trenutno je za vodovod i odvodnju negdje oko 85 građevinskih dozvola u tijeku obrade i izdavanja. Na razgovoru s direktorom dogovorili smo i utvrdili programe koji će se sada odmah početi realizirati, rekao je gradonačelnik Hrg.

 

Među prvima počinje uspostava 2. faze nadzorno-upravljačkog sustava vodovoda, čija je vrijednost 1,57 milijuna kuna, a zatim i precrpne stanice Apatovec, koja će sa spojnim cjevovodom koštati oko 1,34 milijuna.
– Pojedinačno najveći su radovi na magistralnom cjevovodu između grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno, na relaciji Đurđic-Trema. To je vrijednost negdje oko 3,8 milijuna, a nastavak na to je također još jedan cjevovod do vodospremnika Sv. I. Žabno čija je vrijednost 1.120,000 kuna, kazao je Branko Hrg.

Također, pred samim početkom je i gradnja sekundarnog voda do još sedam sela, Bojnikovca, Velikog i Malog Ravna, Carevdara, Erdovca, Dijankovca i Poljane Križevačke te prigradskih naselja Heruci i Križevčine. Taj dio posla vrijedan je više od 2,34 milijuna. U paketu s ovima je i jedna gradnja kanalizacije; odvodnju će dobiti stanovnici Gundulićeve, jedne od najdužih ulica u Križevcima, za što će Hrvatske vode izdvojiti gotovo milijun kuna. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.