Brigadir Darko Kereša odlikovan Redom bana Jelačića

neimenovano1Povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u srijedu, 31. srpnja, u Ministarstvu branitelja RH ministar branitelja Predrag Matić uručio je 15 odlikovanja 14 istaknutih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Redom bana Jelačića, za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske i osobite vojne zasluge u njihovom ustroju, odlikovan je hrvatski branitelj i umirovljeni brigadir iz Domovinskog rata, gospodin Darko Kereša, ratni Zapovjednik podstožerne postrojbe 15. protuoklopne topničko raketne brigade (15. POtrbr) iz Križevaca i Zapovjednik te postrojbe u vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja”.

neimenovano2Tijekom svoje bogate vojne karijere Kereša je obnašao niz odgovornih dužnosti, a jedno vrijeme je bio i zapovjednik Centra za obuku i odgoj vojnika ili SzOP Koprivnica, te je dao izniman doprinos u promicanju ugleda Oružanih snaga Republike Hrvatske. Danas živi u Koprivnici.
– Čast mi je što ova odlikovanja, u ime predsjednika Josipovića, mogu uručiti uoči najvažnijeg dana za sve hrvatske branitelje, dana kada se ne naslađujemo nad tuđim porazom, ali potpuno opravdano slavimo pobjedu. Ova odlikovanja zaslužena su i trebala su biti uručena ranije. Predsjednik Josipović i ova Vlada danas ispravljaju tu pogrešku – tom je prigodom istaknuo ministar Matić.

0 R

20 godina CSF
Vezano
10 komentara
  1. free piše:

    Bravo! Posebno će biti lakše onima koji su bili ranjeni, a osobito onima koji su nekog izgubili, shvatiti izmišljotine uma.

  2. free piše:

    Sa brigadom je u BLJESKU i OLUJI zapovijedao Kereša kao što ste i sami rekli od 93 godine. Topolovac je isto odličje već dobio. Što se tiče ratnog razdoblja znamo do kada je trajalo. Ni jedan drugi nije zapovijedao u ratnom razdoblju osim ove dvojice brigadira, pa ni ovaj kojeg opisujete. To su zapovjednici u mirnodopskom vremenu vojske.

    1. vl piše:

      poštovani
      svima nam bude lakše kad shvatimo da su prošlost i budućnost izmišljotine našega uma, sadašnjost je jedina stvarnost, proživimo je dobro…………..

    2. Stojan piše:

      hvala ti na ovom prisjećanju,,stvarno sam zabrljao, vidim i da znaš o kome sam zapravo govorio,,,,također želim dodati da svaki zapovjednik, pa i štovani brigadir Kereša posebice zaslužuje odličje,,,,predvoditi postrojbu u ratnim uvjetima i odgovarati za svaki život,,,,povesti one najhrabrije u najpogibeljnije situacije i stati na čelo borbene skupine, zapovjedajući ZAMNOM, a ne NAPRIJED, nije mala stvar,,,,pogrešno je što zapovjednici nisu jednostavno po automatizmu zbog gore rečenog svi dobili odličja! Još ti se jednom zahvaljujem na iskrenosti i očitom poznavanju problematike!

  3. Stojan piše:

    Sorry, ispravak, isprika, raadi se o jednom drugom zapovjedniku, sigurno ste pogodili o kome se radi,,,,brigadir Kereša, častan je čovjek kome sam na ovaj način počinio veliku,,,,,,,pa ni Predrag Matić ne bi mogao tako pogriješiti,,,isprika svima koje sam povrijedio, posebice brigadiru!

  4. Stojan piše:

    Ko je ovaj!?

  5. Stojan piše:

    Koliko je meni poznato ratni zapovjednik rečene postrojbe je bio brigadir Željko Topolovec, a Kereša s čistijim krvnim zrncima je došao na čelo postrojbe 1993.ili kasnije,,,a protiv njega je u Zagrebu pokretano više kaznenih postupaka,,ne znam što se zbilo, ali odlikovani brigadir nije završio u zatvoru,,,znam jedino jer sam ga imao prilike upoznati da mu je IQ manji od betonskog stupa, a o naobrazbi da i ne govorimo!

  6. free piše:

    Čovjek je dobio medalju za uspješno zapovijedanje postrojbom u ratnom razdoblju. Vojnik obično ne zapovijeda brigadom 😀

  7. Pero piše:

    Mali vojnik dobije olovnu kolajnu, u srce !

Komentari su zatvoreni.