Predstavljena zbirka pjesama ‘Djetinjstva moga dani’ gimnazijalke Mihaele Šatvar

Foto: Mihaela Šatvar

U multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima u petak je održana promocija zbirke pjesama “Djetinjstva moga dani” mlade autorice, petnaestogodišnje gimnazijalke Mihaele Šatvar. U prisutnosti ljubitelja poezije, radoznalaca i prijatelja Mihaelu su predstavili profesori i mentori, koji su pratili njen rad u Osnovnoj školi Sidonije Rubido Erdödy u Gornjoj Rijeci.

U maniri doajena, a ne djevojčice, njegujući jezik svog kraja, Mihaela je pročitala niz pjesama iz zbirke i svojim minijaturama punim slike, zvuka i pokreta, fascinantnom sposobnošću zapažanja detalja, opjevala svoj kraj, ambijent svog djetinjstva, ljude i običaje Potkalničkog kraja.

Mihaela Šatvar je rođena 2005. godine, živi u Fajerovcu kraj Gornje Rijeke, a ove godine završila je osmi razred Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy u Gornjoj Rijeci. Dosad je napisala 66 pjesama, na hrvatskom književnom jeziku i na kajkavskom jeziku, i vrlo uspješno nastupala na mnogim pjesničkim susretima i natjecanjima diljem Hrvatske.

 

Ana Rajković u recenziji knjige navodi: “U današnje vrijeme kada mladi sve manje čitaju i pišu ona je pokazala da želi biti drugačija i da bi trebali ostali krenuti njezinim tragom. Njene pjesme odišu vedrinom, radošću i zadovoljstvom. Svaka pjesma kod čitatelja budi sjećanje na djetinjstvo i mladenačke dane kada bezuvjetno vjerujemo u čistoću i istinsku ljepotu življenja. Svaki motiv pjesme nosi poruku i priču istkanu na vrlo osebujan način, a one navode čitatelja na promišljanje o vrijednostima i blagodatima koje često zaboravljamo.”

Zbirka je tiskana u izdanju Športsko rekreacijskog društva “Plav krv-Dropkovec” za nakladnika Marija Crnčića.

Vezano

Komentari su zatvoreni.