Čakovečka kuglana i dalje nes(p)retna za križevačke kuglače

Nakon izvrsno odigrane utakmice 14. kola 3. HKL regije Sjever, u 15. su kolu križevački kuglači na čakovečkim stazama naletjeli na „plutajuću minu“.  O klincima iz KK „Željezničar II“ već smo u više navrata pisali u izrazito pozitivnom kontekstu, čak i s dozom ljubomore, jer uz talent koji je očit imaju i stručne ljude koji ih kvalitetno usmjeravaju. Kada se tome pridoda i kuglana koja im je stalno  na raspolaganju, dobiva se momčad s prosjekom godina debelo ispod punoljetnosti koja postiže zapažene rezultate na državnoj razini i na koju svatko može biti ljubomoran. U manje od dvije godine mališani su od „kante za napucavanje“ izrasli u ekipu koja svakome može pomrsiti račune, a pogotovo su opasni u svojem dvorištu.

Upravo se to dogodilo „Elektrašima“. U vrlo zanimljivoj utakmici u kojoj se Križevčanima sreća osmjehnula, pa im zalupila vrata, bodove su ipak morali ostaviti domaćinima. Nakon prvog „Elektrinog“ para sve je izgledalo idilično. Posavec (540) i D. Kirin (548) tijesnim pobjedama nad perjanicama domaćeg sastava osvajaju poene i skupljaju malih ali vrijednih 16 čunjeva prednosti.
Drugi par također igra izjednačenu utakmicu. Knapić i Šimatović na pola meča imaju 1:1 u setovima, ali tada kola križevačkih kuglača kreću nizbrdo. Šimatovića zbog bolova u leđima mora zamijeniti M. Kirin (jedini „Elektrin“ pričuvni igrač kojeg se taktički čuvalo za zadnji blok). Kirin osvaja preostala dva seta i donosi još jedan poen. Knapić loše odigrava 3. set koji ga je i koštao poena. Rezultat 3:1 za Križevčane i samo 5 čunjeva prednosti više nisu davali nadu u pozitivan ishod.
Horvatov stil kuglanja jednostavno ne odgovara čakovečkoj kuglani i bez mogućnosti zamjene bio je prepušten sam sebi. Sa srušenih 477 čunjeva uvjerljivo je poražen od i ne previše raspoloženog protivnika.
Na Sankoviću ostaje hoće li svojom pobjedom izjednačiti utakmicu i donijeti svojoj ekipi bod. Svaki set odlučivala je doslovno zadnja kugla i, na žalost, u tri je seta protivnik odigrao nijansu bolje.
Iako su domaćini u utakmici upisali dvostruko više promašaja, to im se u konačnici nije obilo o glavu. Ostvarili su možda malo i iznenađujuću pobjedu nad gostima iz Križevaca 5:3 (3198:3153) i „Elektraše“ spustili na šesto mjesto ljestvice. Čakovečka se kuglana i treći put u sezoni pokazala nesretnom za križevačke kuglače.

Statistika utakmica 15. kola: http://www.kuglacki-savez-vz.hr/attachments/article/40/15.%20kolo.pdf
 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.