Kurija Zdenčaj koristit će se za ruralni turizam

KRIŽEVCI – Križevačka gradska vlast već poduže vrijeme preko javnog natječaja traži ulagača koji ima ideju, novac i volju obnoviti i privesti namjeni kuriju obitelji Zdenčaj, jednokatnu kasnobaroknu zgradu iz druge polovice 18. stoljeća kod naselja Velikog Ravna.
– Pojavili su se potencijalni investitori, dali su program, čekamo da izvrše ono što su naveli u ponudi. Na mjestu kurije bi trebao biti jedan ruralni turizam, danas sutra kad bi se uredila, jer bi u njojtrebali biti smještajni kapaciteti i naravno, ugostiteljski prostori, a sve bi bilo bazirano u principu na ekološkoj farmici gusaka, jer oni planiraju da bi nudili i te proizvode u kuriji, rekao je gradonačelnik Branko Hrg.

Ponuditelj, obitelj Behur iz Križevaca sklopit će s Gradom ugovor o osnivanju prava građenja na objektu kurije s rokom od 20 godina i uz mogućnost produženja. Kako je gradskoj vlasti preko najma namjera očuvati od daljnjeg propadanja vrijedan dio kulturne baštine, pravo građenja dodijeljeno je bez naknade. Ulagač se ugovorom obavezao do kraja ožujka pokrenuti proizvodnju na farmi, te početi izradu projektne dokumentacije obnove kurije površine oko 600 kvadrata, koju okružuje 11.500 četvornih metara zemljišta. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.