Hrg hvali samo one medije koji mu ‘pašu’

Križevački gradonačelnik Branko Hrg smatra da se grad i dalje nalazi u medijskoj blokadi, kroz koju do javnosti ne mogu doprijeti sve informacije o zbivanjima koja se odvijaju u Križevcima. Hrg je to izjavio u svojoj redovnoj emisiji na križevačkom radiju ponedjeljkom, u kojoj se u šezdesetak minuta osvrće na prošlotjedna i aktualna društveno-politička, komunalna, gospodarska i ina zbivanja.

Požalio se na lokalno dopisništvo Hrvatske televizije koje je ove godine Križevce posjetilo svega jedanput (prošli tjedan povodom donacije invalidskih kolica, op.a.), ali to se ionako nije moglo gledati jer se u Križevcima, zbog okrenutosti antena prema drugom odašiljaču, na TV-u vidi Zagrebačka, a ne Županijska panorama.

Među medije kojima je ipak zadovoljan, prvi čovjek Križevaca uvrstio je radio i Križevačke novine, projekt koji izdaje poduzetnik iz Svetog Ivana Zeline, a koje izlaze u mjesečnom ritmu i s određenom gradskom financijskom pomoći.

Zanimljivo da se u ocjeni medijske zastupljenosti Križevaca Hrg nije dotaknuo ostalih županijskih radijskih postaja te tjednih i dnevnih pisanih izdanja koja, ovisno o prostoru koje dobivaju u uredništvima, kao i važnosti samog događaja koja i diktira mogućnost pojave na stranicama, Križevce prate na zadovoljavajući način.

Očekivano ili ne, pri nabrajanju lokalnih predstavnika sedme sile, Hrg je ispustio i jedini gradski web portal – Križevci.info. Je li portal to uopće i zaslužio nije poznato, pa gradonačelnik je sam nedavno glagoljao kako na ovim stranicama nikad neće dobiti dobru ocjenu što god učinio. Neka mu bude.

Vezano

Komentari su zatvoreni.