Dva križevačka IPA projekta teška oko 950 tisuća eura

Na 3. poziv za podnošenje projektnih prijedloga za IPA prekogranični program Mađarska-Hrvatska bilo je poslano i pet projekata iz križevačke gradske uprave, a odobrena su dva. Prvi nosi naziv Turizam bez granica, a radi se o zajedničkom razvoju informativnih centara za posjetitelje Nagytadu i Križevcima, čija je vrijednost milijun 173 tisuće eura, a veći dio od tih gotovo 9 milijuna kuna bit će utrošen na križevačkom području. Projekt Od vinogradarske kulture do vinskog turizma posvećen je stvaranju prekograničnih vinskih cesta, u kojem će s mađarske strane sudjelovati grad Pečuh, a planirana vrijednost mu je 436 tisuća eura. Kao i u Koprivnici, Križevčani se nadaju da će neki od njihovih prijedloga dodatno ući u financiranje, jer je zbog velikog broja dobrih ideja i kvalitetnih projekata sastavljena i njihova pričuvna lista, koja čeka eure za povećanje IPA programa.

 

Među 39 odobrenih, 5 podravsko-prigorskih projekata

KOPRIVNICA, KRIŽEVCI – Objavljeni su konačni rezultati posljednjeg natječaja IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska, u osnovi namijenjenog financiranju turističkih projekata s dvije strane granice. U konkurenciji 154 prijavljena projekta odobreno ih je 39, ukupno vrijednih 20.7 milijuna eura, a koprivnička gradska uprava može se pohvaliti s čak tri prihvaćena projekta. Prvi je Razvoj mreže biciklističkih staza i popratnih usluga u prirodnom krajoliku rijeka Mure i Drave, vrijedan gotovo 2 milijuna eura, koji će se provoditi u suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županije, te mađarskim partnerima, Gradom Nagykanizsom i općinom Zalakaros.

Drugi odobreni projekt je Biciklistička oaza kojom će se uvesti sustav javnih bicikla u Koprivnici; njegov proračun premašuje pola milijuna eura, a koprivnička uprava u provođenje će s mađarskim gradom Hevizom. Za razliku od prva dva, treći projekt je edukacijske naravi i odnosi se na promociju novih tehnologija u obrazovanju u vrijednosti od 130 tisuća eura, a partneri su mu Regionalna energetska agencija-Sjever, te Regionalna energetska agencija Republike Mađarske. Svi projekti provodit će se tijekom sljedeće godine i Koprivnici donijeti ukupno više od 400 tisuća eura. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.