Lidija Bajuk predstavlja svoju zvučnu knjigu o međimurskoj baštini

Križevci će sutra, u srijedu 5. prosinca, ugostiti našu uglednu glazbenicu i književnicu, odnosno etnokantautoricu i etnologinju Lidiju Bajuk, koja će u Podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma predstaviti svoju dvojezičnu zvučnu knjigu Matapur – Prirodna i kulturna baština Međimurja. Djelo je objavljeno u listopadu i predstavlja svojevrsni metafizički vodič kroz najsjeverniju i najmanju hrvatsku županiju, podijeljen na dvostruki album s 37 zavičajnih pjesama i knjigu, bogato opremljenu fotografijama.

Autorica predstavlja svoj etnografski, popularno-znanstveni i književni rad koji obuhvaća podatke o prirodnim (geografskim, botaničkim, zoološkim) i kulturnim (povijesnim, etnografskim, etnomuzikološkim, duhovnim) značajkama Međimurja.

Značaju ovoga iznimnog izdanja doprinosi i prikaz 18 mitskih bića iz usmene, do sada sustavno neobrađene građe pučkih predaja Međimurske županije.

Matapurom Lidija Bajuk predstavlja svoj etnografski, te popularno-znanstveni i književni rad, s prirodnim i kulturnim značajkama Međimurja. Djelo čak donosi i prikaz 18 mitskih bića iz usmene, dosad sustavno neobrađene građe pučkih međimurskih legendi. Uz autoricu, na sutrašnjoj promociji od 18 sati govore i predsjednika križevačkog ogranka Matice hrvatske mr. Renata Husinec i dr.Jelena Miholić, etnomuzikologinja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.