Kreće 9. dobrotvorna akcija ‘Petaka za đaka/FIVE4KIDS’

Udruga P.O.I.N.T. iz Križevaca ponosno najavljuje devetu po redu dobrotvornu akciju “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” s ciljem predbožićnog darivanja djece s posebnim potrebama Križevaca. Akcija se svake godine provodi od 2004. godine, otkad se tijekom studenog i prosinca organizirano prikupljaju financijska sredstva i druge potrepštine za stodvadesetak djece s posebnim potrebama, učenika križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te članova Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci. P.O.I.N.T.-ovci i ove godine pozivaju Križevčane i ljude dobra srca diljem Hrvatske da se odazovu akciji.

 

Četvrtu godinu zaredom ovoj akciji se pridružuje košarkaški klub “Radnik” Križevci, u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Križevci, organizirajući revijalnu utakmicu mladog postava domaćeg kluba s gostima iz KK “Zagreb”. Prošlogodišnji prvaci Europe ponovo su prihvatili poziv za dolazak u Križevce, i to u subotu 15. prosinca 2012. kad će na terenu dvorane OŠ Ljudevita Modeca snage ogledati kadeti. Sav dobrovoljni prihod te donacije posjetitelja namijenjeni su akciji “Petaka za đaka”.

Novčane donacije za FIVE4KIDS se inače primaju na već uobičajeni, namjenski broj žiro-računa akcije: 2402006-1400004747 (opis plaćanja: „Five4Kids“, primatelj uplate: Udruga P.O.I.N.T., Tomislavova 27, 48260 Križevci). Uvijek su dobrodošle i materijalne donacije neophodne djeci i odraslim osobama s posebnim potrebama, poput školskog i didaktičkog pribora, dječjih knjiga, prehrambenih i higijenskih proizvoda, tehnička pomagala i dr. Tijek akcije i najave daljnjih događaja možete pratiti na portalu www.krizevci.info, koji je od samih početaka akcije njen medijski pokrovitelj.

Križevački Centar u ulici Matije Gupca pohađa šezdesetero djece školskog uzrasta i desetero predškolaca. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru.

Zahvaljujući akciji FIVE4KIDS, stodvadesetak osoba s teškoćama u razvoju iz Križevaca već osam godina zaredom ima radosniji Božić, uz bogate darove prilagođene njihovim uzrastima i potrebama. Učinimo im i ovaj Božić 2012. posebnim, na što će nam njihove iskrene i prijateljske duše uzvratiti na najljepši mogući način – osmjehom i zagrljajem!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.