Koren se žali da ga Podravkin šef Mršić neće ni pozdraviti

Koprivničko-križevački župan povjerio se novinarima. Župan drži da se Podravkin šef “duri” jer je on članovima NO-a koji su ga podržali poručio neka “pojedu svoje diplome”

– On se neće sa mnom ni pozdraviti, a kamoli razgovarati – požalio se jučer novinarima koprivničko-križevački Župan Darko Koren (HSS) govoreći o svome odnosu sa šefom Podravkine uprave Zvonimirom Mršićem (SDP). Rekao je da bi župan i čelnik najveće lokalne kompanije, tko god oni bili, imali tema o kojima bi trebali porazgovarati, ali, eto – njihov osobni animozitet tomu je prepreka. Koren smatra da se Mršić još uvijek “duri” zbog izjave koju je on dao kad je ovaj s mjesta koprivničkog gradonačelnika otišao na čelo Podravke. Podsjetimo, tada je Mršića nazvao “faraonom”, a članovima kompanijina NO-a koji su ga podržali poručio je neka “pojedu svoje diplome”.
– U zadnje vrijeme dvaput smo se susreli, na pogrebu Borisa Šprema i na svečanosti za Dan Koprivnice. On mi nije htio dati ruku, a ja se nisam gurao – dometnuo je župan.

Jedna od tema o kojima bi posvađani dvojac mogao razgovarati svakako je gradnja “Friščićeve termoelektrane” u blizini Podravke. Prehrambena kompanija protiv je tog projekta jer će, ako se realizira, morati uložiti mnogo novca da ne izgubi certifikate za svoje proizvode. Koren je jučer i to komentirao.
– Ne vjerujem u tako dramatičan utjecaj termoelektrane na Podravku. To je politizacija, koja je već propala. Ljudi moji, gradnja elektrane počinje u ožujku – zaključio je župan. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.