Shvatili da je u dvorani izlaganje ugodnije, ali i puno jeftinije

Od danas do nedjelje u Križevcima 15. Obrtnički i gospodarski sajam županije. Cijena organizacije 20 je posto niža od one da je sajam i dalje u bivšim vojnim hangarima

Poduzetničko središte Koprivničko-križevačke županije sljedeća su tri dana Križevci, gdje se u dvjema sportskim dvoranama kod srednjih škola održava 15. obrtnički i gospodarski sajam. Jubilarna priredba donosi promjene već s lokacijom, povratkom u prostore gdje je bila do 2006., kada je preseljena u hangare bivše vojarne. Organizatori iz Grada i Križevačkog poduzetničkog centra kao da su time napokon usvojili i primjedbe sviju da su nekadašnji sivi vojni prostori neatraktivni, ali i hladni. No, na to ih je natjerala i kriza, jer dvorane manje koštaju.
– Prema reakcijama korisnika, tj. izlagača i strukovnih udruženja, jako su zadovoljni što je sajam opet na tom mjestu – kaže direktor sajma Darko Masnec, gradski financijski pročelnik, ističući da je još rano govoriti o troškovima jer fakture slijede tek nakon obavljenih usluga.

– Utrošak će u odnosu na planirano biti dosta manji, oko 20 posto. Grad daje do 130.000 kn, a županija s ministarstvom poduzetništva i obrta najmanje 200.000 kn –  dodaje Masnec.
Lani je, doznajemo, sajam koštao 580.000 kuna.

Direktor KPC-a Tomislav Katanović navodi da je sajam premješten zbog zauzetosti i problema s iseljavanjem zakupaca hangara, ali i zato što su u dvorani troškovi priredbe niži. No, izlagači i posjetitelji imat će viši standard, ponajprije bolje grijanje i zahode. Usto, kažu, u dvoranama je sve na okupu, a ne raštrkano na 4 mjesta – izlagači su u velikoj dvorani OŠ, a priredbe (otvaranje, zatvaranje, revije…) u manjoj gimnazijskoj.

Unatoč ranjivosti koja pogađa i najžilaviji gospodarski sloj – obrtništvo i malo poduzetništvo, podatak da se do utorka prijavilo 217 izlagača, što je blizu lanjskih 225, govori da u sajmu vide svoju priliku. Do nedjelje se nude i programi za poduzetnike i poljoprivrednike, s naglaskom na obnovljive izvore energije, a posjetitelji mogu osvojiti i vrijedne nagrade – ove godine glavna nije auto, već traktorska kosilica. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.