Križevci – Uz kuću naslijedila i bombe pod zemljom

Ono što policija navodi kao ‘vlastita operativna saznanja’ dovelo je službenike križevačke Policijske postaje do pronalaska i još jedne zaplijene bombi i streljiva. Nakon zatraženog naloga Županijskog suda u Koprivnici, policajci su pretražili obiteljsku kuću, gospodarske zgrade i dvorište u Križevcima, a eksplozivan teret ovaj se put skrivao ispod zemlje.
– Tom prilikom smo u dvorištu obiteljske kuće zakopanu na dubini od 112 centimetara pronašli metalnu kutiju unutar koje je pronađeno 15 komada ručnih bombi i 90 komada puščanog streljiva. Ta pronađena eksplozivna sredstva nedozvoljeno je posjedovao i zakopao sada pokojni 85–ogodišnjak. Kuća je sada u vlasništvu 72-ogodišnjakinje koja je naslijedila tu kuću, pa eto i ovo što se nalazilo u samom dvorištu, kaže glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek.

 

 

O pronalasku eksplozivnih sredstava slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Križevcima. Inače, početak tjedna oružje je obilježilo u još dva navrata. Dva muškarca također s križevačkog područja dragovoljno su predali ručnu bombu, automatsku i poluautomatsku pušku, 7 spremnika, 509 komada puščanog i 2 komada protuavionskog streljiva. Drugi slučaj dogodio se u Sigecu, gdje je 47-ogodišnjak nedozvoljeno posjedovao pištolj i streljivo, koji su mu oduzeti, a optužni prijedlog slijedi Prekršajnom sudu u Koprivnici. Glasnogovornik Laljek nije propustio priliku još jednom ponoviti da građani mogu i nadalje pozivom policiji bez pokretanja prekršajnog ili kaznenog postupka riješiti se svih vrsta oružja. Ta mogućnost vrijedi sve dok policija sama ne krene u potragu, a pronalazak nedozvoljenog oružja tada povlači i sankcije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.