Križevački zborovi zadovoljni svojim ‘Božićem u Ciboni’

Odjeci nastupa u Zagrebu – Mješoviti zbor HPD-a Kalnik i Katedralni zbor na tradicionalnom koncertu bili su stalno na pozornici, među glavnim izvođačima božićnog repertoara

Radosni su bili članovi križevačkih zborova – HPD-a Kalnik i Katedralnog – koji su na Štefanje pjevali na koncertu “Božić u Ciboni”.

Dana im je čast da uz Revijalni orkestar HRT-a budu glavni izvođači na 22. Božiću u Ciboni jer su jedini, dijelom sami, a uglavnom kao pratnja mnogim solistima, izvodili sve pjesme s repertoara. To je, pak, značilo, da su od jutra bili na probama, jedva našavši vremena za predah.

No, dirigenti Branka Špoljar i Ozren Bogdanović ističu da su profesionalno odradili posao, što će im ostati u lijepu sjećanju, iako se povremeno, zbog tehničkih zahtjeva, svi nisu međusobno čuli. HPD-u, koji ove godine ima 110, te “katedralcima”, starima tek jednu godinu, to je poticaj i na još bolji rad. Od Križevčana pred punom dvoranom i TV-auditorijem pjevala je i obitelj Fortuna – Ana, Matija i Stjepan. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.