Grad sufinancira kupnju i ugradnju solarnih sustava

KRIŽEVCI – Križevačka lokalna uprava, u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom sjever, izradila je kao prva u županiji pravilnik koji određuje kako će građane poticati na korištenje obnovljivih izvora energije. Za početak odabrani su solarni kolektorski sustavi za grijanje potrošne tople vode i za dopunu grijanju, ispričala nam je voditeljica energetskog ureda grada Ljiljana Stojsavljević Križan. Prema pravilniku, odluka o ugradnji solarnih kolektora, toplinskog spremnika i opreme Križevčanima će ubuduće biti znatno jeftinije ulaganje.
– Nepovratna novčana sredstva daju se građanima u iznosu do 40% investicije, odnosno maksimalno 10 tisuća kuna za kupnju i ugradnju opreme, objasnila je Ljiljana Stojsavljević Križan.
Pravo na taj novac sukladno utrošenom iznosu imaju svi građani koji su solarne sustave kupili od početka ove godine. U gradskom je proračunu za tu stavku osigurano 100 tisuća kuna, a u upravi se nadaju da će za iduću godinu trebati znatno veći iznos, a i da će u njemu sudjelovati Fond za zaštitu okoliša.

Vezano

Komentari su zatvoreni.