Šef HSS-a Branko Hrg se osramotio na presici: ‘Ne znam koliko ima krava, ne znam koje mjere poduzeti. Ali mlijeko ne treba prolijevati’

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg održao je u Saboru konferenciju za novinare s temom stanja u mljekarstvu, jer, kako je rekao, nema Klub zastupnika, pa ne može tražiti stanke i govoriti u Saboru koliko bi želio. I bilo bi to u redu da je predsjednik stranke kojoj je selo ciljana skupina birača znao i jedan relevantan podatak koji se tiče mljekarstva i poljoprivrede uopće. Zato je govorio o galopirajućoj nezaposlenosti, o Vladi koja je politikantska, s odgodom rješenja i još nizom doskočica. No, na pitanje novinara kojim mjerama bi on pomogao mljekarima Hrg je odgovorio: – Nije moje da dajem rješenja.

Onda se ispravio i najavio da će novinarima biti podjeljeni stavovi HSS-a vezano za pomoć mljekarima. Ubrzo je stigao i papir na kojem je pisalo da hitno treba odobriti moratorij na otplatu kredita mljekarima na najmanje dvije godine, da treba vratiti premiju od 0,45 kuna po litri mlijeka sve do ulaska Hrvatske u EU, te da treba uvesti potporu po mliječnoj kravi u ovoj i idućoj godini od najmanje 1000 kuna po grlu.

Novinare je onda zanimalo koliko bi proračunskog novca trebalo izdvojiti za te mjere i kome bi taj novac trebalo oduzeti, no Hrg se za jučerašnju konferenciju nije najbolje pripremio.
– Sada ne znam koliko bi to bilo, ali možemo napraviti izračune i dostaviti vam ih – rekao je Hrg i odbio odgovoriti kome u proračunu uzeti novac da bi se dalo mljekarima.

Nakon svih upitnika koje je Hrg ostavio nakon konferencije za medije, novinare je zanimalo još da predsjendik HSS-a kaže koliko u Hrvatskoj ima mliječnih krava:
– Sad ne znam točno, taj se broj vrlo često mijenja u posljednje vrijeme, puno krava završava u klaonicama! (JL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.