Dugotrajno nezaposleni osposobljeni za e-učenje

Na svečanosti koja je organizirana u restoranu „Vojarna“ u Križevcima, svečano su uručene Potvrde o osposobljenosti za e-učenje. Trideset i dvije dugotrajno nezaposlene osobe s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije završili su edukaciju pod nazivom “Razvoj vještina kroz e-učenje” u okviru projekta “Nove vještine za nove prilike za zapošljavanje” koji je financiran sredstvima Europske unije, iz programa dodjele bespovratnih sredstava “Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3”, IV. komponente programa IPA – Razvoj ljudskih potencijala. Projekt provodi Instruktažni centar Križevci, u partnerstvu s Područnim službama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Križevaca i Bjelovara.

Stečenim kompetencijama nezaposleni će moći sami poboljšati svoje različite vještine te na taj način biti konkurentniji na tržištu rada. Sveukupni cilj ovog projekta je smanjivanje nezaposlenosti na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije  te smanjivanje opasnosti od nove nezaposlenosti. Edukaciju je provela tvrtka Cognita iz Zagreba, te omogućila polaznicima i besplatnu on-line edukaciju na nekima od svojih programa. Cjelokupni edukativni program održavao se u učionici Instruktažnog centra u Križevcima koja je u tu svrhu opremljena s 15 laptopa, od kojih je 12 nabavljeno sredstvima EU.

Na svečanosti dodjele potvrdnica o edukaciji, prigodnim riječima skupu su se obratili Čedomir Trivanović, direktor Instruktažnog centra i voditelj projekta, Darko Masnec u ime grada Križevaca, Jadranka Čapalija u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Saša Dumić, direktor tvrtke Cognita. Zahvalu na vrlo dobroj organizaciji i provedbi edukacije te pozitivnim iskustvima uputila je u ime polaznika edukacije Davorka Posavec Čokonaj.

Osim podjele potvrdnica Instruktažni centar je dvoje najuspješnijih polaznika nagradio laptopima. Andreja Jajić iz Križevaca te Ivan Novaković iz Bjelovara odabrani su među 30 polaznika temeljem svoje motiviranosti i uspješnosti, a darujući im laptope Instruktažni centar tim polaznicima želi omogućiti dodatnu motivaciju i ustrajnost u njihovoj želji da razvijanjem vlastitih znanja i vještina povećaju svoje kompetencije i konkurentnost na tržištu rada. Nakon svečanosti, organiziran je prigodni domjenak.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.