Zadnja kugla odlučila pobjednika derbija

Nakon što su utakmicu trećeg kola 3. HKL regije Sjever odgodili na zahtjev KK “Cesta” iz Varaždina, na utakmicu četvrtog kola kuglači križevačke “Elektre” su otputovali u Zabok. Protivnik, KK “Obrtnik” iz Oroslavja, dočekao ih je plasiran na vrhu ljestvice. Gostovanje kod ekipe koja još ne zna za poraz Križevčanima je davalo male izglede za osvajanje bodova. Ipak, utakmice iz prošle sezone u kojoj su “Elektraši” umalo remizirali, a onda na uzvratu i nadjačali istog protivnika, poticale su ih da se ne predaju olako.

Prvi “Elektrin” par imao je ujedno i najteži zadatak, suprostaviti se dvojici najboljih igrača “Obrtnika”.  Nažalost, u tome nisu uspjeli jer su iskusni domaćini izvrsno iskoristili prednost domaće kuglane, ali i neshvatljivo loš dan Križevčana Knapića (490) i Posavca (504). Svakom bačenom kuglom prednost Oroslavaca je rasla, da bi se na kraju popela na neuhvatljivih 133 čunja. U tom trenutku domaćini su na svojem kontu već imali četiri poena, dva igračka i dva na ukupno viši rezultat.

Goste iz Križevaca je u nastavku čekala tek borba za četiri preostala poena koja bi im donijela remi utakmice, odnosno podjelu bodova. Povratnik u ekipu nakon ozljede, Marijan Kirin (522), pobijedio je protivnika i osvojio prvi poen za “Elektru”. U stopu ga je pratio sin Dejan koji je s još boljim rezultatom (540) donio i drugi poen.

Sanković je u trećem bloku s 532 srušena čunja osvojio i treći poen, niti ne sluteći što se događalo na susjednim stazama. Željko Horvat odigrao je potpuno izjednačen meč. Od prve do zadnje kugle rezultat je skakao čas na stranu Horvata, čas na stranu protivnika. Sukladno tome i ukupan rezultat se na semaforu mijenjao od 5:3 za domaćina do nerješenih 4:4, da bi se na kraju dogodila vrlo neobična i rijetka situacija.  Oba su igrača nakon bačenih 120 kugli imali po 2 osvojena seta i srušen ukupno  491  čunj, što znači i podjelu poena.

Utakmica je završila pobjedom “Obrtnika” iz Oroslavja 4.5 : 3.5, a pobjedu je donio domaći igrač pogodivši zadnjom kuglom preostali jedan čunj potreban za izjednačenje s Horvatom. “Elektra” je nažalost ostala bez gostujućeg boda, a manje je bitno da su Oroslavci pritom srušili ukupno 3166 čunj, dok su Križevčani srušili njih 3079. Izvještaj 4. kola dostupan je ovdje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.