U mušku svlačionicu ulazim, ali se ne tuširam s dečkima

Ženski trener među nogometašima: Bila je finalistica Miss sporta 2008., a danas je jedina trenerica koja vodi neku mušku nogometnu momčad u Hrvatskoj.

Tihana Nemčić (24) jedini je ženski nogometni trener u Hrvatskoj. Barem kada je riječ o seniorskim momčadima. Trenerica je županijskog ligaša Viktorije iz Vojakovaca.
– To je selo u blizini Križevaca. Ne samo da treniram seniore već pionire i juniore. Samo, uvjeti su dosta loši. Trenira se samo dvaput tjedno. To su sve igrači koji imaju svoje poslove. Na treninge mi dolazi sedam do osma igrača. Ostali ne mogu zbog posla – rekla je Tihana, koja je još uvijek aktivna igračica.

– Igram za zagrebački Dinamo Maksimir, ali za ženski klub, ha ha. Ženskim nogometom bavim se od 13. godine. Bila sam zaljubljena u jednog dečka koji je slovio za najboljeg igrača Križevaca u pionirskom uzrastu. Počela sam dolaziti na treninge i brzo sam počela igrati, uz posebnu dozvolu, za pionire. Jedina djevojčica među dječacima. Potom me je jedan trener uputio u Zagreb, gdje sam se upisala u ženski nogometni klub – rekla je Tihana.

Je li stroga trenerica?

– Moram priznati da me igrači poštuju. S obzirom na to da sam završila Kineziološki fakultet, smjer nogometni trener, poštuju moje znanje. U vrijeme utakmice znam i galamiti na njih, no ništa mi ne zamjeraju. Uostalom, to su dečki s kojima sam nekad igrala nogomet na livadi – rekla je Tihana, koja u mušku svlačionicu ulazi samo dvaput.
– Ulazim prije utakmice i za poluvremena – dodaje Tihana.

Za deset godina Tihana se vidi kao trenerica jednog od hrvatskih prvoligaša.
– Zašto ne. Znanje imam, a za deset godina steći ću i iskustvo. Svaka čast dečkima iz Viktorije, ali su i oni svjesni da to nije moj limit u trenerskoj karijeri. Oni su me prvi zvali i uvijek će ostati zapisano u mojoj biografiji da mi je to bio prvi klub čiji sam bila trener – rekla je Tihana koja još trenira djevojčice u Velikoj Gorici. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.