‘Vodič za poslijediplomski studij u inozemstvu’ u 2. izdanju

Križevačka udruga P.O.I.N.T. je punih pet godina nakon 1. tiskanog izdanja objavila i 2. izdanje Vodiča za poslijediplomski studij u inozemstvu, jedinstvene publikacije koja studentima završnih godina diplomskih studija i mladim diplomiranim stručnjacima pomaže u informiranju, orijentaciji i donošenju odluka o studiranju na poslijediplomskim studijima izvan Hrvatske. Autorima vodiča, Zvonimiru Rakamariću i Domagoju Babiću, pridružio se kolega Josip Lorincz, kako bi novo izdanje bilo prošireno dodatnim sadržajem zanimljivim potencijalnim doktorskim studentima na stranim sveučilištima.

Rakamarić, rodom Križevčanin, odnedavno je docent na američkom Sveučilištu u Utahu u Salt Lake Cityju, gdje je ovog ljeta studirati otišao i križevački inženjer računarstva Marko Dimjašević, a dr.sc. Babić je nakon pozicije na Sveučilištu u Kaliforniji, Berkeley, ovih dana prešao na mjesto znanstvenog istraživača u Facebook. Lorincz je mladi docent na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu.
Uz objavu besplatnog 2. izdanja online, autorima i izdavaču je također cilj ovo izdanje što prije tiskati u barem tisuću primjeraka i također besplatno distribuirati, kako bi sveučilišta, fakulteti i knjižnice diljem Hrvatske dobile i fizičku inačicu ovog vrijednog Vodiča.

Za ostvarenje tog cilja traže podršku sponzora koje mole da im se jave e-poštom za dogovor oko iznosa donacije, a zauzvrat će ih uvrstiti u tiskano i konačno elektroničko izdanje.
Prvo izdanje Vodiča za poslijediplomski studij u inozemstvu je 2007. godine izazvalo velik interes diljem Hrvatske, kad je po hrvatskim sveučilištima i veleučilištima distribuirano tisuću primjeraka tiskanog vodiča, a elektroničku verziju dohvatile su tisuće zainteresiranih studenata.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.