Županijski sajam vraća se u sportske dvorane

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA – Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije u svojem 15. izdanju donosi veliku novost – nakon što se šest prošlih godina udomačio na prostoru bivše križevačke vojarne, unutar i u okolici tri preuređena hangara, ovog studenoga manifestacija se vraća na mjesto odakle je krenula, u prostor sportskih dvorana Osnovne škole Modec i Gimnazije Dijankovečkog. Zašto se Organizacijski odbor odlučio na ovu novost doznajemo od predsjednika, župana Darka Korena.
– Ponukalo nas je više razloga za to, prije svega troškovi koji su u prostorima vojarne zasigurno skuplji, jer je neprikladan u smislu grijanja. U dvoranama taj problem nemamo, osim toga evo, hangari su u jednom dijelu aktivirani za određene druge gospodarske aktivnosti tijekom godine i vrlo je teško ih zapravo osloboditi u vremenu samog sajma.

Kao i prošlih godina, organizatori su pokriće dijela troškova zatražili pomoć države, a ovaj put pokucali su na vrata Ministarstva poduzetništva i obrta.
– U očekivanju smo zapravo odgovora, razgovarao sam sa zamjenikom ministra, s našim sugrađaninom g. Prosom, koji mi je rekao da će zasigurno ta podrška biti i ove godine, dakle da neće izostati. Naravno, upitno je samo u kojem iznosu, kazao je Koren.

Župan Koren u ulozi prvog čovjeka Organizacijskog odbora kaže da su tom podrškom prošlih godina, s iznosima od 200 ili 250 tisuća kuna bili itekako zadovoljni. Uvažavajući krizu i štednju ne očekuje tako izdašnu pomoć, ali niti da će biti znatno manja, jer kaže, niti izložbeni prostor u dvoranama neće biti puno manji od onih u hangarima.
– Mi smo imali tamo više mjesta, međutim kada govorimo o samoj neto površini sajma, dakle onoj koja se može izlagačima prodati, onda to i nije toliko manje, rekao je župan.

Očito, kriza se itekako odrazila na sajmovanja, koja su među prvima uvrštena u stavke na kojima gospodarstvenici stežu remen. Koliko će to unatoč trudu organizatora biti vidljivo na 15. sajamskoj smotri obrta i poduzetništva naše županije, vidjet ćemo od 9. do 11. studenoga u Križevcima. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.