Razmjena školskih knjiga online putem Burze udžbenika

Iz uredništva Portala za škole pri Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNet obavještavaju sve učenike i roditelje o portalu Burza udžbenika, gdje se na vrlo jednostavan način mogu napraviti popisi udžbenika koje nude i potražuju, bez vremenskih i geografskih ograničenja. Burza udžbenika je razvijena 2009. godine na inicijativu MZOS-a, a trenutno broji više od 20 tisuća korisnika.
– Željeli bismo još jednom podsjetiti sve roditelje i učenike da putem online burze udžbenika mogu besplatno razmijeniti i nabaviti školske naslove, kako bi s početkom nove školske godine te brige ostale iza njih, istaknuo je Goran Škvarč iz Ureda ravnatelja CARNet-a.

 

Udžbenici koje je učenik koristio prošle školske godine automatski će se prikazati kada učenik ostavi podatke o tome koji je razred i školu pohađao. Učenik tada može ažurirati popis na način da ukloni s popisa udžbenike koje ne nudi, te eventualno doda i druge naslove.
Učenici i roditelji također na Burzi udžbenika vrlo jednostavno mogu napraviti popis udžbenika koje potražuju, birajući ih iz Kataloga obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, gimnazije i srednje strukovne škole. Za svaki udžbenik koji potražuju, a netko ga u sustavu nudi, učenik će dobiti popis ponuđača i mogućnost kontaktiranja tih osoba.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.