Rješenje za sušu: osiguranje i navodnjavanje

KRIŽEVCI – Za nedavnog obilaska sušom pogođenih županija na istoku države premijera Zorana Milanovića pitali su što može biti rješenje za elementarnu nepogodu koja je ovog ljeta zadesila brojne poljoprivrednike u državi. Predsjednik Vlade tom je prilikom bio jasan.
– Rješenje je sustav osiguranja i navodnjavanje. Moramo stvoriti kvalitetniji sustav osiguranja, da ljudi mogu svjesnije ići u rizik, jer ovo je težak posao.

Kako provesti barem prvi dio potrebnoga ubrzo je Vladi i premijeru poručio predsjednik HSS-a, križevački gradonačelnik Branko Hrg.
– Možda bi bilo dobro da Vlada ne prodaje Croatia osiguranje, nego da možda, budući da je država vlasnik, porazgovaraju s Croatia osiguranjem pa da se vidi da možda bude osiguravajuća tvrtka u državnom vlasništvu, koja bi mogla možda osiguravati takve stvari od elementarnih nepogoda.

Za razliku od navodnjavanja, koje nije isplativo za sve vrste poljoprivredne proizvodnje te traži dugoročna ulaganja, Hrg je uvjeren da bi sustavom osiguranja brojna gospodarstva uskoro mogla pokrivati gubitke nastale budućim nepogodama. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.