Nezaposlenost porasla i u Podravini i Prigorju

KOPRIVNICA – Unatoč ljetnim mjesecima koji su prošlih godina sezonskim zapošljavanjem smanjivali popise nezaposlenih, u Koprivničko-križevačkoj županiji kao i u drugim dijelovima države broj prijavljenih u Zavodu za zapošljavanje je u porastu.
Kraj srpnja završili smo s brojkom od 7598 osoba bez posla, što je za čak 589 ili 8,4% više nego prije godine dana. U odnosu na prethodni mjesec, više je nezaposlenih na području ispostava Đurđevac i Križevci dok je u Koprivnici rezultat poboljšan smanjenjem popisa za 77 osoba.

Prema obazovanju i dalje su najbrojniji srednjoškolci sa završenom trogodišnjom školom za zanimanja te KV i VKV radnici, kojih je 36,5%. Zanimljivo je da na popisu nezaposlenih ima oko 900 osoba bez ikakve ili s nezavršenom osnovnom školom, ali u isto vrijeme i po 300-njak prijavljenih s diplomom višeg ili visokog obrazovanja.
Poslodavci su tijekom srpnja na području naše županije trebali 389 radnika; ta je brojka 23% veća nego u lipnju te za 10% bolja od one u srpnju prethodne godine. Ipak, ukupna ovogodišnja potražnja za radnicima manja je od lanjske za 2,6%. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.