Lani podmetnut požar stigao na naplatu, trošak oko 1 milijun kuna

KRIŽEVCI – Sjedišta križevačkih političkih stranaka na katu i poslovni prostori u prizemlju zgrade na Nemčićevom trgu 7 iduću zimu ipak neće dočekati s ceradom na mjestu krovišta. Nakon požara podmetnutog prošlog svibnja, piromanu Krunoslavu Pavlincu dosuđene su četiri godine zatvora, a iako ne tako dugo, krov zgrade na rekonstrukciju morao je pričekati nešto više od godine dana.
Prvo je još lani gradska vlast pokušala prodati prostor u njezinom potkrovlju, uz obavezu novog vlasnika da sagradi krovište, ali i obnovi druge dijelove zgrade, no zainteresiranih nije bilo. Zatim je u proljeće raspisan javni natječaj za izvođača radova na krovištu, a taj se odužio zbog žalbe jedne od prijavljenih tvrtki, pa se moralo pričekati konačnu odluku komisije za žalbe u postupcima javne nabave.

Tako je stigla i sredina ljeta prije nego su građevinci iz Kutine, koji su kao najbolji ponuditelji dobili posao na natječaju, mogli početi postavljati skele u samom središtu Križevaca. Posao vrijedan oko milijun kuna sada traje oko dva tjedna.
– Trenutno se radi na čišćenju onog postojećeg dijela drvene konstrukcije koji će ostati, a zatim će biti izrađena betonska deka, pa krovna konstrukcija i na kraju oblaganje i uređenje zabatnih zidova, nabrojio je stambeno-komunalni pročelnik Anđelko Nervo.

Tako će zgrada u vlasništvu Grada stara više od stoljeća uz novi krov dobiti znatno i na stabilnosti; umjesto drvene konstrukcije obložene trstikom i ispunjene izolacijom od građevinskog otpada, pojačat će ju armirano-betonska ploča.
– Zgrada će s tom armirano-betonskom pločom biti i statički sigurnija, znači na neki način će se povećati i njezina trajnost, a ujedno daje mogućnost nekakvih drugih radova koji mogu u nekom drugom vremenu biti interesantni, objasnio je A. Nervo.

Ako ne bude produženja rokova zbog kiše, radovi na zgradi u križevačkoj Nemčićevoj broj 7 trebala bi završiti do kraja rujna. Tako će križevačke političke stranke imati sređene prostore za najvažniji im posao, predstojeće lokalne izbore. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.