Grad će pomagati nabavu strojeva i opreme

KRIŽEVCI – Gradska vlast pokrenula je još jedan potez kojim želi pomoći svojim poduzetnicima i obrtnicima; nakon sufinanciranja kamata na poduzetničke kredite i olakšica kod plaćanja komunalnog doprinosa i naknade, novim natječajem nudi se konkretna pomoć pri nabavi strojeva i opreme. Ovom mjerom, osmišljenom kao još jedan odgovor na recesiju i rast nezaposlenosti, Grad će sufinancirati 25% vrijednosti investicije, do maksimalnog iznosa investicije od 50 tisuća kuna.
– Znači, tvrtka ili obrt može podnijeti zahtjev za sufinanciranje više nabava strojeva ili opreme, pod uvjetom da udovoljava uvjetima natječaja. Sufinanciranje je moguće do opet maksimalno 50 tisuća kuna po tvrtki ili obrtu, objasnio je gradonačelnik Branko Hrg.
Naravno, na natječaj koji je otvoren do 30. studenoga mogu se javiti samo križevačke tvrtke i obrti koji nemaju dugovanja prema Poreznoj upravi ili Gradu, koji redovito isplaćuju plaće i druge obaveze, te koji se ne bave trgovinom ili ugostiteljstvom. Također, korisnik će zadužnicom jamčiti da stroj ili opremu kupljenu sufinanciranjem neće prodati iduće tri godine. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.