Jubilarno Spravišče premijera i test za novu direktoricu TZ-a

Od danas kroz tri dana turističke priredbe u Križevcima i Bjelovaru – 45. Križevačko veliko spravišče i 17. Terezijana. Nova direktorica TZ Križevci Olinka Gjigaš u godinu dana donekle je uspjela sanirati probleme koje je Uredu nanijela bivša direktorica Vlasta Kliček

Danas počinje 45. Križevačko veliko spravišče, najstarija turistička priredba u regiji. Jubilarno izdanje ovoga križevačkog brenda premijera je za novu direktoricu Ureda TZ Križevci Olinku Gjigaš, koja je na dužnost stupila lani u svibnju, nakon smjene dugogodišnje direktorice Vlaste Kliček, optužene za proneverju gotovo pola milijuna kuna iz TZ-a.

 

O. Gjigaš je kroz godinu dana uspjela donekle “očistiti” TZ od “duhova” prošlosti, račun je deblokiran i počela je sanacija rada. Nakon manjih priredbi prvi veliki test joj je upravo Spravišče.
–Bilo bi bolje da se neke stvari nisu dogodile, ali okrenuli smo novu stranicu. Analizirali smo lanjsko Spravišče, s pripremama programa počeli u veljači. Prerasporedili smo priredbe da bude manje preklapanja, unijeli i novitete – objašnjava direktorica i naglašava da “zlatna nit” i dalje ostaje spelancija križevačkih purgera i kalničkih šljivara, koju drugu godinu režira Adam Končić.

– Programom smo zadovoljni, ali bit ćemo potpuno zadovoljni u ponedjeljak, kad sve prođe – kaže direktorica. Uz glavni program na pozornici glavnog gradskog trga po gradu se odvijaju i kulturne, zabavne i sportske priredbe poput nastupa sudionika Masterchefa te natjecanja Zlatna žlica Križevaca. Traje i festival puhačkih orkestara Poohfest, sajam antikviteta i starih zanata te mimohod povijesnih postrojbi. Od glazbenika nastupaju Tomislav Bralić i klapa Intrade, Danijela Martinović i Jasmin Stavros. Sve košta oko 400.000 kuna.

Čak tri pozornice

Danas tradicionalnim dolaskom carice Marije Terezije također počinje i bjelovarska Terezijana, turističko-zabavna manifestacija, koja iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja. Organizatori su ponovo ponudili bogat program u kojem svako može pronaći nešto za sebe. Na čak tri pozornice u gradu tijekom tri večeri nastupit će brojni izvođači među kojima i poznata glazbena imena, Jelena Rozga, Marijan Ban, Gazde, Zorica Kondža, Kemal Monteno i Željko Bebek. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.