Razbili društveni dom pa namlatili policajce i razbili im auto

POVELIĆ – Proslava blagdana Duhova u Poveliću kod Križevaca završila je masovnom tučnjavom, dotad nezapamćenom u tom kraju, u tek obnovljenom vatrogasnom domu, a deblji su kraj čak izvukli i policajci. Sve je počelo, tvrde svjedoci, mirnom i lijepom mjesnom feštom u prošlonedjeljno poslijepodne. Družilo se, plesalo i veselilo uz omiljenu grupu San, sve dok nisu stigli ’nepozvani’ gosti iz Domankuša, rubnog mjesta bjelovarsko-bilogorskog kraja.

Dvadesetak mladića iz Domankuša pridružilo se zabavi, platili su harmonikašu da svira njihove omiljene note, a na mali incident su, tvrde, reagirali vrlo nasilno.
– Nitko se ni ne sjeća kako je sve počelo. U jednom trenutku su svi skočili i za nekoliko sekundi već su u rukama držali razbijene stolice, potrganu odjeću i spremni za ’akciju’ – opisao je nemili događaj Zoran Habijanec, skladištar mjesnog vatrogasnog društva, dok je razgledavao posljedice tučnjave, čiju štetu još uvijek zbrajaju.

Križevačka policija stigla je samo desetak minuta nakon početka incidenta, no suprotno očekivanjima mještana, nisu se umiješali i pokušali zaustaviti razbijače.
– Policajci su čekali da se tučnjava smiri i da krivci izađu, no kada su ovi istrčali iz doma, uspjeli su pobjeći – rekao je Habijanec. Budući da su krivci bili s bjelovarskog područja, križevački plavci obavijestili su tamošnje kolege o incidentu, nakon čega su Bjelovarčani pošli po osumnjičene. Sve je završilo dodatnom tučnjavom uslijed kojeg su ozlijeđena dva bjelovarska policajca, a uništeno je i jedno vozilo. Nakon što su pozvali pojačanje, uslijedila je žustra policijska intervencija, no sudionici su se razbježali, a dvojica najratobornijih uhićena su sljedećeg dana i kazneno prijavljena zbog napada na službenu osobu. Osim policajaca, tijekom intervencije ozlijeđen je i jedan mladić iz Domankuša.

Policija o događaju

Bjelovarska je policija u utorak uhitila tri muškarca iz Domankuša zbog napada na službenu osobu i prijetnje dvojici policajaca. Tijekom policijskog postupanja oštećeno je službeno policijsko vozilo, a policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske u suradnji s Općinsim državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja činjenica vezanih uz ovaj događaj – priopćeno nam je iz policije. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.