Brkićeve Ludare na zagrebačkim ulicama

Zastanete li ovih dana na zagrebačkom semaforu zajedno s čovjekom na štulama, presretnu li vas „opasne životinje“ na Zrinjevcu ili pak primijetite da drveće ima uši, ne brinite – s vama je sve u redu. U grad se vratio CEST IS D BEST,najstariji i najneobičniji ulični festival u Hrvatskoj koji od ’97. organiziraju Kraljevi ulice. Svakodnevna rutina i uljuljkanost građana raspršila se  pred šarmom gutača vatre, vozača monocikala, beba trkača, muzikaša, pjevača, žonglera i ostalih umjetnika ili bolje rečeno ljudi dobre volje. To je festival koji mami osmijehe, ne poznaje pojam uobičajeno i donosi dašak urbane kulture dajući prolaznicima priliku da uživaju u vrhunskoj umjetnosti na ludo zabavan i opušten način.

 

Među likovnim instalacijama koje preobrazuju ulice ove su se godine našle i „ gljive ludare“ križevačkog kipara Igora Brkića. „Gljive svojom bojom, oblikom i veličinom pripadaju svijetu bajki i snova i bilo bi bolje kad bi se iz ove ružne i tmurne stvarnosti mogli probuditi u kakvom šarenom, bajkovitom svijetu. Kada bi se svi zajedno najeli ludara, možda bi nam i svijet bio malo ljepši i šareniji“, rekao je Brkić o svojim gljivama.

Ludare su se donedavno nalazile u Arena centru koji je jedan od sponzora festivala, a trenutačno ih možete naći u centru grada. Uronite i vi u ovaj neobičan san i razveselite se na zagrebačkim ulicama u periodu od 31. svibnja do 6.lipnja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.