Započeo Međunarodni maraton Zadar-Vir

Jutros u 9 sati započeo je “Međunarodni maraton Zadar – Vir“. Maraton u dužini od 26. kilometara startao je s Obale kneza Branimira, kod mosta, a cilj utrke je na Trgu sv. Jurja na Viru. Organizatori utrke su Atletski savez Zadarske županije i Hrvatski atletski klub „Sv. Ante“ uz pokroviteljstvo Općine Vir, Turističke zajednice Općine Vir i „Vir turizma“ d.o.o. U sklopu maratona održava se i mala utrka od Zadra do Kožina u dužini od 7 km, a za sudionike ove dionice utrke osiguran je prijevoz do Vira. Maraton su svojim prisustvom uveličali i dvojica proslavljenih dugoprugaša Slobodan Miolović iz Zadra i Viranin Pero Budija, a upravo njima je pripala čast da otvore utrku, a kasnije će i dodjeliti nagrade najboljim pojedincima.

 

Pero Budija je tom prigodom izjavio kako je ovo zaista sjajna ideja.
– Sjajna ideja, sjajan ambijent. Bilo bi dobro kada bi se ovo pretvorilo u nešto veliko, jer tradicija trčanja u Zadru postoji dugi niz godina i trebalo bi ju održati, kazao je Budija koji se više ne bavi aktivno trčanjem, ali je došao podržati sve sudionike ovog događaja.

Utrka je natjecateljskog i rekreativnog karaktera. Na trasi utrke osigurana je okrjepa svakih 3-5 km te prijevoz stvari do cilja kao i povratak u Zadar. Po dolasku na Vir biti će organizirana svečanost podjele nagrada i prigodan domjenak za sudionike maratona. Osim što će troje prvoplasiranih po kategorijama dobiti pehare, podijeliti će se i medalje, a svi sudionici dobiti će majice. Uz to za najbolje su osigurane i novčane nagrade po kategorijama kako slijedi: M/Ž: I. 2000 kn, II. 1500 kn, III. 1000 kn, IV.700 kn, V. 500 kn. (ZNET)

Vezano

Komentari su zatvoreni.