Županija, ŽUC i HC dogovaraju plan rada u narednim godinama

ZAGREB – Čelni ljudi Županije i Županijske uprave za ceste sastali su se s novim direktorom Hrvatskih cesta Edom Kosom. U Zagrebu s njim su razgovarali župan Darko Koren i dožupan Darko Sobota, te predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Ivan Knok i direktor Krešimir Janach, koji kaže da je dogovorena izrada prijedloga radova u iduće četiri godine.
– Uskoro bi se, možda kroz 20-tak dana, ti prijedlozi iskristalizirali pa bi vjerojatno predstavnici Hrvatskih cesta došli u Koprivnicu da vide kakve su naše ceste, ne samo županijske, već i one kojima oni upravljaju.

Kao najpotrebnije projekte predstavnici Županije posebno su izdvojili proširenje Podravske magistrale od Koprivnice do Kloštra Podravskog, gradnju nadvožnjaka u Virju i Križevcima te obnove kolnika u Križevcima, Velikom Ravnu, Botovu i dionici ceste od Sokolovca do Vrbovca.
Bilo je riječi i o zajedničkim radovima Hrvatskih cesta i ŽUC-a, na raskrižjima u Kalinovcu, Kloštru Podravskom i Križevcima te je predloženo da se županijske prometnice Ludbreški Sigetec-Veliki Otok te Đelekovec-Koprivnica prekategoriziraju u državne ceste. Ravnatelj ŽUC-a Janach kaže da bi se skoroj posjeti čelnika Hrvatskih cesta županijskoj upravi trebao pridružiti i nadležni ministar Siniša Hajdaš Dončić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.