‘Šou’ Hrga i Knoka danas na izvanrednoj sjednici neće izostati?

Politički promet – Tematska sjednica križevačkog Gradskog vijeća o (ne)gradnji autoceste. Nova runda – obračun HSS-a i SDP-a očekuje se i na svim aktualnim gradskim pitanjima

Večeras u 18 sati sve bi oči i uši građana Križevaca, da je slučajno radijskog i TV prijenosa, bile uprte u gradsku vijećnicu, gdje se upriličuje tematska sjednica Gradskog vijeća, na kojoj se očekuje, stoji u pozivu, “zauzimanje odgovarajućih stajališta” u vezi s najavom zaustavljanja radova na gradnji autoceste A-12.

U protekla su dva tjedna, naime, i vladajući gradski političari, na čelu s gradonačelnikom Brankom Hrgom (HSS), te oporbeni vođeni Ivanom Knokom (SDP), izvodili “scene” – prvi s terena objavljujući kako nekoliko nadvožnjaka od 2009. znači i intenzivnu gradnju prometnice (te usput prozivao SDP u gradu i državi da želi štetu ovom kraju), a drugi priopćenjima dajući svoju verziju kako se SDP nepravedno proziva da želi obustaviti gradnju (i proziva suparnika za političku laž). U tijeku je i potpisivanje peticije za gradnju prometnice, koju je dosad potpisalo oko 1600 građana.

Zato se i večeras od njih dvojice, kao i od seljacima koalirajućeg HDZ-a, očekuje pravi “šou-program”, u kojem će rivali braniti svoje stavove, ne prežući ni od napada i “vađenja masti”. Možda će pritom Hrg otkriti i tko je za bivše državne vlasti, kako nedavno reče, iz Koprivnice kočio projekt da već ne bude dovršen, a Knok braniti i argumente današnje vlasti da je brza cesta isplativija od autoceste.
Premda, čini se, u državnoj blagajni nema novca ni za jednu, kao što se to isto naslućivalo i prije točno tri godine, 17. svibnja za lokalne izbore, tri tjedna nakon što su radovi na ipsilonu tobože bili “započeli”. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.