Rukometaši KTC-a od iduće sezone u prvoj ligi

KRIŽEVCI – Križevci imaju još jednog prvoligaša. Od iduće sezone u elitnom društvu natjecat će se i rukometaši križevačkog KTC-a. Povijesni uspjeh kluba ostvarili su pobjedom u derbiju posljednjeg kola protiv momčadi Slatine rezultatom 36-28, čime su osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi te se izravno plasirali u prvu rukometnu ligu.
– Utakmica je bila očekivana. S početka se osjećala mala nervoza, no naša je momčad odlično otvorila utakmicu, pa su čvrstom obranom doveli protivnika u situaciju da prvi gol postigne tek u 12. minuti kod rezultata od 8-0 i utakmica je već praktički bila riješena. Kasnije se samo održavao rezultat, malo još i povećavao tako da smo, nakon što smo dostigli 12 golova prednosti, jednostavno prepustili završetak utakmice igračima s klupe da i oni osjete malo užitak te pobjede, prokomentirao je utakmicu, kojoj su križevački rukometaši ispisali novu stranicu u povijesti kluba, predsjednik Ivica Katavić.

U redovima KTC-a pobjedi nad Slatinom pridonijeli su Predojević s deset, Šignjar sa šest, Marković s pet te Hunjak i Kavran sa po četiri postignuta gola. Drugoligaška sezona je gotova i Uprava kluba okreće se novim, prvoligaškim izazovima. Katavić je rekao da će momčad i u novoj sezoni ostati ista.
– Ovisno o situaciji, možda ćemo ići na jedno, maksimalno dva pojačanja. Mislim da su ovi dečki zaslužili da i oni isprobaju parkete u prvoligaškom natjecanju jer su pokazali u cijeloj ovoj sezoni veliku disciplinu i sportski moral te mislim da su time sami zaslužili da nastupe u prvoj ligi.

S obzirom na veliki omladinski pogon koji djeluje u sklopu kluba, ne treba sumnjati da je igračka budućnost KTC-a osigurana, no to se ne može reći za prostorne uvjete, koji su uz potvrđeni prvoligaški status košarkaša Križevaca, postali pretijesni za dva kluba u najvišem rangu natjecanja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.