U ponedjeljak tradicionalni planinarski Uskrsni pohod

 

Planinarsko društvo “Kalnik” poziva sve zainteresirane na tradicionalni Uskrsni pohod kroz Klanac Šokot i stari grad Mali Kalnik koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak 2. travnja 2018.  godine okolicom mjesta Gornja Rijeka. Izlet je težinom prilagođen svim dobnim skupinama.

Okupljanje sudionika je u centru Gornje Rijeke do 8 sati i 30 minuta. Polazak je nakon prijava organizatoru iza 9 sati ujutro. Objed je planiran u planinarskom domu na Kalniku.

Opis puta: Klanac Šokot, šumski predio Bela Gorica, vrh Kanclin, Križni Kamen, Klanac Deklišanec uz istoimeni slap, te stjenoviti pogled Rani Kamen do grada Malog Kalnika u zapadnim predjelima Kalnika.

Osnovna A varijanta pohoda dužine je oko 8 kilometara i obiđe se za oko 4 sata s odmorima. Po povratku u Gornju Rijeku odlazi se vozilima do Planinarskog doma na Kalniku.

Varijanta B pohoda ide nakon Starog Grada Malog Kalnika za Planinarski dom na Kalniku, planinarskim stazama 4B i 1 (ZPP) preko Sljemena i Poučne staze, a dužine je 12,8 kilometara. Za obilazak treba oko 5 sati hoda.

Križevčani se okupljaju u bifeu Gornji grad do 8,15 sati kada se polazi u Gornju Rijeku. Prijava za pohod: (pogotovo grupe veće od 10 sudionika) javiti unaprijed:

– Stjepanu Jembreku : mobitel 095 845 8509;   e-mail: stjepanjembrek@gmail.com

– Draženu Zemunu    : mobitel 098 409 043  ;   e-mail: drzemun@gmail.com

Oprema: gojzerice ili čvrste sportske tenisice (ne starke!), gamaše, slojevita odjeća, zaštita od kiše i sunca, sendvič, voda ili druga prehrana iz ruksaka. Objed je u planinarskom domu na Kalniku u popodnevnim satima na kraju puta.

Napomena: odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

Vezano
1 komentar
  1. Stevo Glaukom piše:

    Bravo! Odlićna ideja!!!

Komentari su zatvoreni.