Hrg: Odlučno NE prekidu radova na autocesti

– Na budućoj autocesti Cugovec – Križevci već je izgrađen niz objekata, a cijena zaustavljanja sadašnjih radova i plaćanja ugovorenih penala izvođačima preskupa je u odnosu na cijenu dovršetka te ceste – rekao je Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca opisujući kakve bi posljedice moglo imati zaustavljanje gradnje autoceste. Rekao je to na izvanrednom sastanku predstavnika svih političkih stranaka prigorske metropole, osim SDP-a.

 

Dodao je kako ne vidi čemu uopće zaustavljati radove radi pretvaranja projekta u brzu cestu, obzirom da parlament može nakon izgrađene autoceste vrlo lako prekvalificirati cestu iz višeg ranga u niži, u slučaju da ljudima bude cestarina previsoka za plaćanje.
– Pozvao sam Ivana Knoka, kao i Mariju Vukobratović, naše predstavnike SDP-a, da nam pojasne stav njihove stranke u ovoj situaciji, no nisu se odazvali pa zaključujem da im nije stalo do njihovog kraja – objasnio je Hrg. Po pitanju važnosti autoceste, s njim su se složili Željko Berend (HNS), Vlatko Vargić (HSLS), Ivan Vuk (HSS), Slavko Konfic (HSU), Miroslav Mužević (HDSS) i Roko Bašić (HDZ).

Upravo on je pozvao na moguće civilizirane prosvjede.
– Moramo biti spremni i strastveno reagirati kao Križevčani iz pa ako bude potrebno otići pred Vladu kao građani i političari te im dati do znanja koliko nam ta cesta znači – rekao je Roko Bašić. S njim se složio Slavko Konfic. Uvjeren je, kaže, da su oni prva linija obrane u akciji spašavanja ovog projekta. Nastavak radova i dovršetak dionice do Križevaca uvjet je razvoja i budućnosti Križevačko-kalničkog prigorja, zaključilo je sedmero okupljenih, a dogovorili su i sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj će prisustvovati predstavnici svih stranaka, lokalnih, županijskih, ali i nekih državnih institucija.

Prema nekim procjenama, do sada je u radove na autocesti potrošeno oko 300 milijuna kuna, te je projekt na pola puta do završetka. (PL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.