Oprez: pred križevačkom školom sumnjivac djeci dijeli slatkiše

Roditelji alarmirali javnost na društvenim mrežama. Nepoznati muškarac osmogodišnjakinji prišao i dao čokoladu i ‘smokije’, roditelji u strahu da nije riječ o pedofilu. Škola i policija provjeravaju navode

– Dijete mi je došlo iz škole, kaže “neki čovjek kod škole dal nam je čokolade i smokiće, mamil nas je” – zavapila je D.N., majka 8-godišnjakinje koja se u utorak kasno poslijepodne iz Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima vratila s nepoznatim “darom”. Budući da joj djevojčica nije znala reći više, majka je posumnjala da se oko škole mota opasna osoba, pa je upozorenje proširila Facebookom.

– Djetetu mi je čovjek gurnul čokoladu u ruke, pa je mala otrčala, sva sreća. Pazite na djecu i upozorite ih na sve – napisala je na svom “zidu”, što su ubrzo društvenom mrežom podijelili njezini prijatelji. Neki od njih odmah su pohitali po svoju djecu u školu.

Preplašene

– Bože dragi, sva sam se naježila – kaže T. B., majka 12-godišnjakinje, koja je po kći otišla oko 18 sati.

D.N. nam je kazala da je s kćeri pričala o takvim situacijama, a, sabravši se nakon “slučaja”, dodala da je možda bila previše u panici pa ju je prestrašila.
– Ona ne voli pričati s drugima, sad se bojim da joj možda netko tako daje nešto stalno, pa ne želi odati o kome se radi. Meni se kosa digla od brige, ne znam što učiniti, osim pratiti je poskrivečki – objašnjava majka koja je alarmirala javnost o navodnim sumnjivcima pred križevačkom školom.

Policija, međutim, do danas prijepodne nije zaprimila nikakvu prijavu u vezi nepoznatih muškaraca koji vabe učenike, ali načelnik PP Križevci Abel Car obavijestio nas je da će pojačati kontrole.
-Djelatnici u civilu zaputili su se pred školu i obilazit će cijeli prostor motreći na sumnjivce – kaže Car.

Kamere na zgradi

I ravnatelj škole prof. Dražen Bokan čudi se spomenutim pojavama. Nije mu, kaže, ništa javljeno. Razgovarat će s roditeljima i nastavnicima i vidjeti što se može učiniti. U tome bi im mogle pomoći i nadzorne kamere na školskoj zgradi.
– Imamo nekoliko kamera na školi i unutar nje, koje mogu registrirati sva kretanja – kaže Bokan.

OŠ Ljudevita Modeca, popularnu “Gornju” školu, pohađa više stotina učenika u dvije smjene, a zgrada se nalazi nedaleko od križanja, uz nogostup i preko puta Vatrogasnog doma. S dvorišne strane su obiteljske kuće i okretište autobusa. Pred tom je školom prije 6-7 godina, podsjeća načelnik policije Abel Car, neki muškarac pokazivao spolovilo i plašio djecu, nakon čega je sankcioniran. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.